Algemeen Nut Beogende Instelling

CBF erkend goed doel
 
Beth Doumia ~ Beit al-Sakina ('huis van de stilte') / spiritueel centrum
 
Mensen die het dorp hebben bezocht kennen de plek en het ovalen gebouw op een van de flanken van de heuvel van het dorp; de Doumia ~ Sakina 'het huis van de stilte'. Een plek die iedere bezoeker van het dorp moet zien en ervaren. Een kerk kent het dorp niet, noch een moskee, noch een synagoge, dit stiltecentrum is ook daarom gebouwd.

Deze plek is een plek van stilte en niet zonder reden want stilte is een universele taal; een taal die iedereen verstaat. Hier vinden velen een moment van stilte of gebed, alleen of in een groep. Het gebouw kent geen hoeken. Ook dat heeft een reden. Alle mensen, van welke overtuiging dan ook, zullen hier samen moeten kunnen komen, zonder speciale plek of hoek voor een groep. En allen spreken die ene taal: de taal van de stilte.

Op 30 april 2006 is het nieuwe spirituele centrum geopend. Alle activiteiten met een spirituele dimensie, of activiteiten die raken aan de religieuze en nationale identiteit van de volkeren van Israël en Palestina kunnen nu vanuit een echt centrum worden georganiseerd. Het spirituele centrum is een ode aan Bruno Hussar en heeft het dorp extra ruimte gegeven voor studie en reflectie.

Voorbeelden van activiteiten:
* onderzoek naar de betekenis van nationale en herdenkingsdagen;
* reflectie en discussie over de\ relatie tussen herinnering en vredesopbouw;
* vrede begint van binnen, meditatie en luisteroefeningen om de relatie tussen vrede en spiritualiteit te ontdekken;
* het vertonen van theater- , film- en muziekvoorstellingen, die de discussie en het begrip ondersteunen van het Israëlische-Palestijnse conflict in de media;
* onderzoek, studie en reflectie naar de spirituele en religieuze bronnen die beschikbaar zijn voor Palestijnen (moslims en Christenen) en Joden.Stichter | Dorp | Onderwijs | School voor Vrede | Spiritueel centrum | Faciliteiten | Droom
Copyright © NS/WaS Nederland Webdesign Hendriks Kampen